Categorías
ODS: Fin de la pobreza

130 persones sense llar podran refugiar-se del temporal Glòria

L’Ajuntament de Barcelona va obrir el passat dimarts 130 places d’acollida d’emergència per atendre els sense sostre de la ciutat, a causa del temporal Glòria. Es tracta d’una eina de reforç puntual a la “Operació fred”, que ja està activa des de desembre. A l’hivern és quan se sumen 90 places a les 2171 habilitades al llarg de l’any. Tot i així, amb la situació meteorològica adversa que es viu aquests dies, la capital ha optat per augmentar encara més aquest nombre.

Aquest protocol, que només estarà actiu durant 48 hores, serveix d’ajuda però no és suficient. “Bienvenidas, se agradece el esfuerzo porque peor sería no ofrecer más plazas pero no basta, está clarísimo” recalcava la Fundació Arrels. Tanmateix, els albergs que proporciona l’Ajuntament no abasten a tots els afectats i és per això que diferents institucions religioses i entitats han activat els seus plans per reduir l’impacte del temporal entre les persones que viuen al carrer.

Continuïtat després del temporal Glòria

És la primera vegada que es fa una ampliació d’aquesta operació i l’Ajuntament ha comunicat que es podrien obrir més places si el temporal Glòria empitjorés. La consellera Laura Pérez ha explicat que la ciutat acull persones d’altres municipis tenint en compte que alguns d’aquests no compten amb els mateixos recursos. A més, l’Ajuntament estudiarà l’efectivitat d’aquest protocol quan acabi l’hivern per avaluar si cal incorporar l’obertura sistemàtica de places extra d’acollida per episodis com el d’aquests últims dies.

Què fer si t’has quedat sense sostre?

  • Demanar ajuda al Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament (Paseo Pujades, 29 – Tel. 932 566 650)
  • Anar a menjar gratuïtament a qualsevol dels menjadors públics de Barcelona durant tres dies. El teu centre de Serveis Socials farà el tràmit, si en necessites més.
  • Anar als albergs d’acollida temporal gratuïts (Zona Franca, Nou Barris, Sarrià)
  • Si necessites un lloc on dutxar-te has de consultar la Guia de la Comunitat Sant Egidi
  • Si vius a Catalunya, però fora de Barcelona, has d’anar al centre de Serveis Socials que et correspongui, si no saps quin és el teu, pots trucar al 012 (informació ciutadana). En canvi, si vius fora de la comunitat autònoma catalana, truca al mateix telèfon (012) per informar-te.

Sensellarisme a Barcelona

El desembre passat es va estrenar «Sense sostre», pel·lícula que explica la realitat del sensellarisme a Barcelona

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *