Categorías
Lluites actuals ODS 16: Paz, justicia e instituciones sólidas ODS: Ciudades y comunidades sostenibles

Sensesostre reben multes per estar al carrer durant el confinament

L’obligat confinament per part de les institucions, a causa de la crisi del coronavirus, no preveu la situació que pateixen els sensesostre durant aquests dies. Aquestes persones en una situació vulnerable s’han arribat a veure sancionades amb multes, algunes de 300 euros.

La Fundació Arrels denuncia les sancions interposades als sensellar per no estar confinats a Barcelona

Sara Soteras. Barcelona.

L’obligat confinament per part de les institucions, a causa de la crisi del coronavirus, no preveu la situació que pateixen els sensesostre durant aquests dies. Aquestes persones en una situació vulnerable s’han arribat a veure sancionades amb multes, algunes de 300 euros.

Els sensesostre ja van patir durant el temporal Glòria, el gener d’aquest any. La Fundació Arrels va aconseguir millores degut a les conseqüències del temporal i ara denuncia les sancions interposades a les persones sense habitatge a Barcelona. El director de l’entitat, Ferran Busquets, va posar en esment les incongruents multes que estaven reben les persones sense habitatge a través de Twitter.

En tractar-se de multes administratives, no judicials, no hi ha risc d’anar a presó. L’advocada de la Fundació Arrels, Beatriz Fernández, exposa la idea que la por radica en què se’ls embarguin prestacions i no es pugui resoldre el problema fins d’aquí mesos.

Declaracions de l’Ajuntament de Barcelona

No obstant, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat que des de la institució no tenen constància de cap acció contra els sensesostre. Al contrari, defensa que des de l’Ajuntament de Barcelona s’han augmentat en un 30% els àpats a persones vulnerables i ha ampliat els llits per als sensellar.

Com pots ajudar als sensesostre en època de confinament?

Des de la Fundació Arrels recorden, però, que hi ha més d’un miler de persones que dormen al carrer cada dia al carrer a la capital i que 2.452 són ateses per organitzacions, a més que no totes poden realitzar el confinament ni accedir als serveis essencials. Per aquest motiu, ASSÍS Centre d’Acollida fa una crida a l’ajuda ciutadana per preparar kits d’emergència sanitària.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *