Categorías
Lluites actuals OBJETIVOS ODS ODS: cambio climático

Índia: el nou repte de la OMS

La contaminació atmosfèrica, primera causa de mort a Índia

Com ja sabem, la reducció de la contaminació és un dels nostres majors reptes actualment. La contaminació genera diversos problemes a diferents nivells, des de a l’extinció d’espècies fins a l’alteració de  milers d’espais naturals i ecosistemes. Un dels problemes creixents dels últims anys està relacionat amb la contaminació de l’aire.

Resultat d'imatges per a "clas ciudades mas contaminadas del mundo"
De: CNN Español

Avui en dia la contaminació atmosfèrica afecta a totes les ciutats del món. Segons un informe del 2018 sobre la qualitat de l’aire de IQAir AirVisual les ciutats més contaminades són però, les del continent asiàtic. Àsia és un continent que ha experimentat un fort creixement industrial en els últims anys a causa, en part, d’una enorme explosió demogràfica. Índia, per exemple, esdevenirà d’aqui poc anys el país més poblat del món, superant Xina, amb més de 1.500 milions d’habitants. La OMS el 2018 també va determinar que de les 30  ciutats més contaminades del món, 22 eren índies.

Rànquing de les ciutats més contaminades del món:

 1. Gurgaon (India)
 2. Ghaziabad (India)
 3. Faisalabad (Pakistán)
 4. Faridabad (India)
 5. Bhiwadi (India)
 6. Noida (India)
 7. Patna (India)
 8. Jotán (China)
 9. Lucknow (India)
 10. Lahore (Pakistán)
 11. Nueva Delhi (India)
 12. Jodhpur (India)
 13. Muzaffarpur (India)
 14. Benarés (India)
 15. Moradabad (India)
 16. Agra (India)
 17. Daca (Bangladesh)
 18. Gaya (India)
 19. Kasgar (China)
 20. Jind (India)

La contaminació de l’aire és un dels motius que provoquen més morts per infeccions a les vies respiratòries del món. Si parlem a nivell global, es tracta de la tercera causa de defunció, però si ho fem centrant-nos només en els països en vies de desenvolupament o d’ingressos més baixos es tracta de la primera causa. D’acord amb la ONU la contaminació atmosfèrica és la causant de 7 milions de morts prematures a l’any i a més, d’acord amb diversos estudis de les Nacions Unides, el 60% de la població mundial es troba exposada a malalties producte de la contaminació.

Amb motiu de les dades exposades anteriorment juntament amb el resultat de diversos estudis, la ONU va activar el dos objectius ODS molt importants a l’hora d’aturar els greuges provocats per la contaminació a les grans ciutats: “ciutats i comunitats sostenibles” que podem relacionar estretament amb “acció pel clima”. Amdós recullen objectius enfocats en revertir els efectes de la contaminació el 2030.

Fonts:


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *