Categorías
OBJETIVOS ODS ODS: Igualtat de gènere

El «Sí, vull» obligat a l’Índia

Els matrimonis forçats a l’índia són encara presents avui en dia

Clara Adsuar Cortés

En el moment en què una nena neix a l’índia, comença el deshonor per la seva família; el menyspreu cap a les dones és tan gran que fins i tot, algunes són assassinades durant els seus primers anys de vida.

Aquesta discriminació està arrelada en unes creences ancestrals i el pensament tradicional dels ciutadans indis. Al llarg de la seva infantesa, les nenes índies són tractades amb menyspreu com si fossin éssers inferiors; a més a més, sempre depenen d’un home. Les dones índies tenen tan assumida la seva inferioritat que fins i tot acaben abandonant o deixant d’alimentar a d’altres dones que poden ser les seves pròpies filles.

Els matrimonis forçats

Quan les nenes tenen dos o tres anys les famílies ja estableixen lligams d’interès per tal d’emparellar la nena amb finalitat financeres o bé per recompensar deutes.

Tot i que els matrimonis precoços es van prohibir a l’Índia l’any 1929, actualment segueixen existint; elles, sent menors d’edat, són obligades a dir “sí, vull” de forma obligada. Per fer-ho, les famílies menteixen sobre l’edat de la jove, facilitant així un altre «Sí, vull» obligat a l’Índia.

A l’Índia el matrimoni segueix basant-se en el poder del marit. Aquest regeix la vida de les dones i sol estar arreglat pels pares, però en aquest país un matrimoni forçat no significa que no estigui acceptat, les noies accepten i respecten aquests pactes i els criteris determinats pels seus pares. Per tant, l’esposa no només viu submisa al seu marit, també a la seva família política, en especial a la sogra, que les obliga a fer esgotadores feines en el món rural i dins de la llar. «Sí vull» obligat a l’Índia.

D’entre els objectius ODS marcats per l’ONU es troba l’objectiu 5: “Igualtat de gènere”, una de les intencions d’aquest és acabar amb els matrimonis forçats. L’Unicef calcula que en l’última dècada s’han impedit 25 milions de matrimonis infantils. Tot i això, més de 150 milions de nenes corren el risc de casar-se d’aquí al 2030; cal seguir treballant per tal d’aconseguir que hi hagi un índex d’un 0% de matrimonis forçats.

Si vols llegir més notícies relacionades amb aquests objectius, fes click aquí

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *